Inspiration: Sådan kan I rekruttere bestyrelsesmedlemmer

Inspiration: Sådan kan I rekruttere bestyrelsesmedlemmer

1. februar 2023

Det er en vigtig – men ikke altid lige nem opgave, når der skal nye folk i bestyrelsen. Organisationskonsulent i LOF’s sekretariat Christian Federspiel kommer her med tre tips til at sætte det rigtige hold.

Spørgsmål: Hvordan får vi de rigtige kompetencer i bestyrelsen?

Svar: Det er en god ide at begynde med at kigge på de kompetencer, der allerede er i bestyrelsen. Det giver nemlig et godt billede af, hvad bestyrelsen allerede er god til, og hvad der med fordel kunne suppleres med. På den måde kan man som frivillig også bedre kaste sig over de opgaver, der giver energi. Hvis nu man brænder for markedsføring, så er det jo mindre sjovt at blive ansvarlig for regnskabet.

Spørgsmål: Hvor finder vi de rigtige mennesker henne?

Svar: Det er oplagt at bruge bestyrelsens netværk, der ofte er meget større, end man lige går og tror. Det kan være en i bestyrelsen, der også medlem af Rotary eller kender en i den lokale handelsstandsforening. Måske har I dygtige undervisere, der har lyst til at prøve kræfter med bestyrelsesarbejdet i LOF. Ræk ud til Venstre, VU og ha’ et godt øje til nogle af de venstre-politikere, der stillede op til folketingsvalget eller kommunal- og regionsrådsvalget, som ikke blev valgt ind. De har jo allerede vist deres dedikation til den liberale familie.

Spørgsmål: Hvordan kontakter vi de potentielle bestyrelsesmedlemmer?

Svar: Når I har lavet jeres bruttoliste, skal I tage fat i de mennesker, der er på listen. Vær skarpe på, hvem I er som afdeling, hvad I kan, hvad vil I og ikke mindst på omfanget af opgaven. Det er også afgørende, at I fortæller det potentielle medlem af bestyrelsen, hvorfor I spørger lige netop den person. Hvis personen er skarp til udvikling, kommunikation eller regnskab, så bring det i spil. For når man bliver spurgt på den måde, så er chancen for at sige ja meget større.

Hvis I vil have mere inspiration til bestyrelsesarbejdet, så kontakt organisationskonsulent Christian Federspiel på cf@lof.dk

Læs også mere om årsmøder i LOF's håndbog

Midler fra Lokalforeningspuljen udvikler aftenskolen

  • 18. april 2024 - Iderigdommen i den første ansøgningsrunde i 2024 til Lokalforeningspuljen blomstrer. Nu har ni projekter fået midler.

Så er vi klar med nyhedsbreve 2.0

  • 15. april 2024 - Magien sker stadig via lof.dk/umbraco som nu. Så når du skal lave nyhedsbreve og sende dem ud, skal du egentligt blot gøre, som du ”plejer”....

Årsmøde sætter fokus på folkeoplysningens rolle i et samfund med vilde problemer

  • 10. april 2024 - Vi lever i et samfund med skiftende kriser, hvad betyder det for folkeoplysningen? Det sætter vi fokus på fra forskellige vinkler, når vi mø...