LOF Jammerbugt: Vi når ud til flere mennesker med onlineundervisning

LOF Jammerbugt: Vi når ud til flere mennesker med onlineundervisning

28. september 2023

Med LOF Online kan du fx blive bedre til engelsk, komme i form efter fødsel, besøge fantastiske museer og begynde morgenen med yoga uden at skulle tænke på transporttiden.

Alle kan være med
LOF Midtjylland, LOF Øresund og LOF Slagelse-Korsør-Skælskør udgør styregruppen i LOF Online, men alle afdelinger kan byde ind med aktiviteter. Det har LOF Jammerbugt gjort med engelsk og morgenyoga.

”Onlineundervisning er et fint supplement til vores fysiske kurser. Når geografien ikke er en begrænsning, kan vi som en mindre afdeling også tilbyde kurser, som der ellers ikke er nok deltagere til i vores geografi. I første omgang laver vi derfor to kurser”, siger Katrine Lomborg, der er skoleleder i LOF Jammerbugt.

Find det hele et sted
lof.dk/online er alle onlinetilbud samlet, så det er nemt at finde det rigtige kursus. Onlinekurserne er inddelt i fire kategorier: sprog og kommunikation, kunst og kultur, familie og fødsel samt motion og sundhed.

”Når vi som organisation går sammen som her, så er det en bestemt en fordel for alle. Vi kan lave flere kurser, og vi kan nå ud til mennesker, der er mindre mobile. På den måde kommer vi ud til flere mennesker med endnu mere af det gode, vi har at tilbyde”, siger Katrine Lomborg.

Folkeoplysning anno 2023
Onlineundervisning er ikke omfattet af Folkeoplysningsloven. Der kan derfor ikke ydes tilskud til den type undervisning, da der ikke er fysisk fremmøde. LOF’s erfaring med onlineundervisning viser dog, at fællesskaber og denne type undervisning ikke er hinandens modsætninger.

”Når vi ser på potentialet i onlineundervisning i forhold til at nå nye målgrupper, digital dannelse og digitale fællesskaber, er det en skam, at der ikke er taget højde for den type kurser i den nuværende lov”, siger Per Paludan Hansen, der er sekretariatsleder i LOF og fortsætter:

”Vi skal derfor have kigget loven efter i sømmene, så den passer med den tid, vi lever i”.

Kom med
Hvis din afdeling ikke allerede er en del af LOF Online, så kontakt udviklingskonsulent i LOF Dorthe Lykke Olesen på dlo@lof.dk

Du kan også læse mere om LOF Online her på LOFnet.

 

Midler fra Lokalforeningspuljen udvikler aftenskolen

  • 18. april 2024 - Iderigdommen i den første ansøgningsrunde i 2024 til Lokalforeningspuljen blomstrer. Nu har ni projekter fået midler.

Så er vi klar med nyhedsbreve 2.0

  • 15. april 2024 - Magien sker stadig via lof.dk/umbraco som nu. Så når du skal lave nyhedsbreve og sende dem ud, skal du egentligt blot gøre, som du ”plejer”....

Årsmøde sætter fokus på folkeoplysningens rolle i et samfund med vilde problemer

  • 10. april 2024 - Vi lever i et samfund med skiftende kriser, hvad betyder det for folkeoplysningen? Det sætter vi fokus på fra forskellige vinkler, når vi mø...