Vær med til at lave sunde fællesskaber for mænd

Vær med til at lave sunde fællesskaber for mænd

1. marts 2023

Mænds mentale sundhed og psykiske trivsel er en folkesundhedsmæssig udfordring. Mænd lever 3-13 år kortere end kvinder, men når mænd bliver spurgt om, hvordan de har det, svarer hovedparten, at de har det godt! Der er derfor et stort mørketal for mænd, der oplever udfordringer med ensomhed, nedtrykthed og depression.

Flere undersøgelser tyder på, at friluftsliv og naturoplevelser kan være en arena, hvor mænds sundhed og trivsel kan fremmes. Netop af denne grund ønsker mange kommuner i stigende grad at anvende natur- og friluftsaktiviteter i deres forebyggelsestilbud. Naturen danner en god ramme for at arbejde med mestring af forskellige opgaver, sanser og nærvær og giver særlige muligheder for at arbejde med relationer og fremme fællesskaber, som kan fremme den mentale sundhed.

Projekt ”Kom ud, mand” ønsker at styrke mænds mentale sundhed gennem natur, friluftsliv og det at være en del af et fællesskab.

"I LOF er det helt naturligt at bidrage til at skabe meningsfulde fællesskaber, der styrker både den mentale og fysiske sundhed. Derfor har vi indgået en partnerskabsaftale med Forum for mænds sundhed i projektet "Kom ud mand"", siger Dorthe Lykke Olesen, der er udviklingskonsulent i LOF.

Sæt strøm til ideerne

Med partnerskabet kan afdelingerne i LOF få økonomisk støtte til at lave aktiviteter. Helt konkret et tilskud på 4.000 kr. til indkøb af materialer og markedsføring. 

LOF-Skolen har allerede succes med "Bålmad for mænd" i Ballerup Kommune, LOF Nord har planlagt aktiviteter i foråret, og flere afdelinger er på vej. Så har du en ide, der skal omsættes til virkelighed, så send en mail til Dorthe Lykke Olesen.

Husk også, at du kan søge Lokalforeningspuljen inden 15. marts 2023.

Midler fra Lokalforeningspuljen udvikler aftenskolen

  • 18. april 2024 - Iderigdommen i den første ansøgningsrunde i 2024 til Lokalforeningspuljen blomstrer. Nu har ni projekter fået midler.

Så er vi klar med nyhedsbreve 2.0

  • 15. april 2024 - Magien sker stadig via lof.dk/umbraco som nu. Så når du skal lave nyhedsbreve og sende dem ud, skal du egentligt blot gøre, som du ”plejer”....

Årsmøde sætter fokus på folkeoplysningens rolle i et samfund med vilde problemer

  • 10. april 2024 - Vi lever i et samfund med skiftende kriser, hvad betyder det for folkeoplysningen? Det sætter vi fokus på fra forskellige vinkler, når vi mø...