Midler fra Lokalforeningspuljen udvikler aftenskolen

Midler fra Lokalforeningspuljen udvikler aftenskolen

Iderigdommen i den første ansøgningsrunde i 2024 til Lokalforeningspuljen blomstrer. Nu har ni projekter fået midler.

18. april 2024

Seniorstærk på Langeland, voksenpædagogik på Sydsjælland og løb efter fødsel på Frederiksberg er blandt de ni projekter, der har fået midler til at blive realiseret. I alt kom der 16 ansøgninger.

Stærke seniorer i samarbejde med kommunen

Seniorstærk hos LOF Langeland skal være et nyt træningstilbud i samarbejde mellem LOF og kommunens rehabiliteringsindsats.

”Formålet er at udvikle nye undervisningstilbud til aftenskolen med udgangspunkt i Sundhedsstyrelsen anbefalinger. Fysisk træning øger konditionen og muskelstyrken, hvilket giver flere kræfter til at håndtere eventuelle sygdomsforløb, og kan bidrage til at øge livskvaliteten. Der er evidens for at fysisk træning kan indgå både som forebyggelse og som egentlig behandling ved en lang række sygdomme, som rækker ud over lidelser i bevægeapparatet”, står der i ansøgningen.

Kompetenceløft til undervisere

I Afdelingsfællesskab Sydsjælland skal midlerne fra puljen gå til at styrke kompetencerne blandt underviserne i afdelingerne LOF Stevns, LOF Haslev, LOF Faxe, LOF Vordingborg og LOF Lolland-Falster.

 ”Formålet er at give det bedste afsæt for at undervise i aftenskolen ved at øge undervisernes kompetencer i forhold til Folkeoplysningens loven kapitel 4 §7. Projektet skal bidrage til at sikre en spændende, inspirerende, fremtidssikret voksenundervisning, hvor underviserne er klædt på til at gennemføre målet for deres undervisning og inddrage deltagerne mere aktivt”, står der i ansøgningen.

Ny målgruppe i samarbejde med kommune og idrætsforening

På Frederiksberg hos Familieskolen skal midlerne gå til at få flere kvinder i gang med at løbe igen efter graviditet og fødsel. Det skal ske i et partnerskab med den lokale løbeklub og Frederiksberg Kommune.

 "Kvinder, der løber før graviditet, får en lang pause under graviditeten og i tiden efter fødslen. Det kan for nogle være svært at komme i gang igen, fordi de er usikre på, hvordan de kan skal gøre det på en sikker måde. Holdet skal tilrettelægges med en underviser fra Familieskolen med forstand på den kvindelige krop efter graviditet og fødsel og en kvindelig løbetræner fra løbeklubben, der selv har været gennem graviditet og fødsel, med forstand på opbygning af en forsvarlig træning. Som med alle andre af Familieskolens aktiviteter er det naturligvis sammen med baby i klapvogn, så der også skabes det miljø, vi er kendt for. Nemlig at mor og barn har fælles oplevelser sammen med andre mødre og børn”, står der i ansøgningen.

Har du fået nye ideer?

Så åbner ansøgningsfristen til anden runde 6. maj 2024 med deadline 1. juni 2024 via dette link.

 

Så er vi klar med nyhedsbreve 2.0

  • 15. april 2024 - Magien sker stadig via lof.dk/umbraco som nu. Så når du skal lave nyhedsbreve og sende dem ud, skal du egentligt blot gøre, som du ”plejer”....

Årsmøde sætter fokus på folkeoplysningens rolle i et samfund med vilde problemer

  • 10. april 2024 - Vi lever i et samfund med skiftende kriser, hvad betyder det for folkeoplysningen? Det sætter vi fokus på fra forskellige vinkler, når vi mø...

Gratis inspirationsaftener for undervisere

  • 10. april 2024 - De fem oplysningsforbund er klar med to gratis aftener om bæredygtighed for alle undervisere.