12.2 Kompenserende specialundervisning

12.2 Kompenserende specialundervisning

Kompenserende specialundervisning er for borgere, der lider af fysiske og/eller psykiske handicaps, og som ved hjælp af særlig undervisning kompenseres for deres handicap, således at de bliver bedre i stand til at klare sig i hverdagen. Der kan for eksempel være tale om særlig tilrettelagt svømmeundervisning og rideundervisning for borgere med afasi, alvorlige skader i bevægeapparatet eller lignende.

Se desuden bekendtgørelsen og lovteksten.

Deltagerne skal visiteres til undervisningen af hjemkommunen og optagelse på hold finder sted efter samtale med uddannelsesinstitutionen. Det er individuelt hvor meget undervisning, den enkelte kursist visiteres til.

Driftsoverenskomst med kommunen

For at kunne udbyde undervisning kræves en driftsoverenskomst med kommunen, hvoraf det fremgår hvilke vilkår, der er i forhold til undervisning og eventuelt transport. Ligeledes skal der af driftsoverenskomsten fremgå hvilken overenskomst for løn- og ansættelse, der følges.

Leder og lærerkvalifikationer

Ledere og lærere skal i følge loven have de nødvendige administrative og faglige kompetencer. Det vil blandt andet sige, at læreren skal have faglig uddannelse indenfor det område, de underviser i.

Løn og ansættelsesvilkår

Hvis I som afdeling udbyder FVU, ordblindeundervisning, Kompenserende specialundervisning skal I selv tegne en overenskomst med Dansk Erhverv.