Invitation til online-kickoff på UGE17 og Klimahandledagen

Invitation til online-kickoff på UGE17 og Klimahandledagen

Hiv 1.5 time ud af kalenderen og få inspiration til at gøre aftenskolen grønnere.

29. november 2023

DFS, DeltagerDanmark, Danmarks Biblioteksforening og Chora 2030 inviterer til en online kickoff-workshop onsdag 6. december kl. 14.00-15.30 om UGE17 og Klimahandledagen, der løber af stablen i april 2024.  

Hvad er UGE17 og Klimahandledagen?
Verdensmålsugen ’UGE17’, der arrangeres af Danmarks Biblioteksforening, blev afholdt for første gang i april 2023 under navnet ’Bibliotekernes Verdensmålsuge. Her iværksatte landets biblioteker en lang række aktiviteter med fokus på borgerinddragelse, folkelig forankring og handling. Flere steder i landet foregik det i samarbejde med andre folkeoplysende organisationer. I 2024 er navnet ændret til ’Borgernes Verdensmålsuge’, og det er ambitionen at få endnu flere folkeoplysende organisationer med ombord næste år.

Klimahandledagen, der er en del af UGE17, arrangeres af DeltagerDanmark. Sidste år engagerede dagen 10.000 mennesker, hvor virksomheder, borgerfællesskaber og foreninger fik mulighed for at afgive et såkaldt ’klimaløfte’ og afholde valgfrie aktiviteter som fx fællesspisninger, der fungerer som lokale forpligtelser til at gøre en forskel for den grønne omstilling i fællesskab med andre mennesker.

Tænketanken CONCITO er videnspartner på dagen, mens foreningen Grønne Nabofællesskaber er medarrangør. Dagen er en del af det såkaldte 70i30-projekt, der er støttet af Velux Fonden, Villum Fonden og KR Foundation med samlet 320 mio. kr. Læs mere her: https://www.klimahandledag.dk/

Hvorfor skal I deltage i workshoppen?
Til workshoppen præsenterer vi, hvordan vi sammen med andre aktører kan engagere os i UGE17 og Klimahandledagen og herigennem sætte fokus på folkeoplysningens bidrag til at fremme fællesskaber, ny (grøn) viden og demokratisk samtale. Vi præsenter baggrunden for UGE17 og Klimahandledagen og kommer med gode eksempler på lokale aktiviteter og samarbejder.

Hvad er der på programmet?

Velkomst 

  • Velkomst v/ Kristine Fjord Tolborg fra Chora 2030 (almennyttig organisation, der omsætter verdensmålene til handling og medarrangør af UGE17 med fokus på inddragelse af folkeoplysende aktører)

DEL 1: Hvad kommer der til at foregå i UGE17?

  • Introduktion til UGE17 v/ Thomas Sture Rasmussen fra Danmarks Biblioteksforening
  • Introduktion til Klimahandledag v/ Maria Gudme fra DeltagerDanmark

DEL 2: Eksempler på samarbejder og konkrete aktiviteter

  • Grønne Nabofællesskaber: Fællesspisninger
  • Ungdomsskoleforeningen: Craftivism
  • Koldingbibliotekerne: Kolding Talks
  • FN Forbundet: Verdensmålsspil og oplægsholdere

DEL 3: Hvordan kan vi bruge UGE17 til at skabe synlighed lokalt?

  • Kommunikation, presse og call to action v/ Frederik Thorkild Bjerglund Madirazza fra DFS

DEL 4: Spørgsmål og næste skridt

 Hvordan tilmelder I jer?
Send en mail til Frederik Thorkild Bjerglund Madirazza, public affairs- og kommunikationskonsulent på ftm@dfs.dk

Midler fra Lokalforeningspuljen udvikler aftenskolen

  • 18. april 2024 - Iderigdommen i den første ansøgningsrunde i 2024 til Lokalforeningspuljen blomstrer. Nu har ni projekter fået midler.

Så er vi klar med nyhedsbreve 2.0

  • 15. april 2024 - Magien sker stadig via lof.dk/umbraco som nu. Så når du skal lave nyhedsbreve og sende dem ud, skal du egentligt blot gøre, som du ”plejer”....

Årsmøde sætter fokus på folkeoplysningens rolle i et samfund med vilde problemer

  • 10. april 2024 - Vi lever i et samfund med skiftende kriser, hvad betyder det for folkeoplysningen? Det sætter vi fokus på fra forskellige vinkler, når vi mø...