Syv ideer til kreative kurser

Syv ideer til kreative kurser

Skal de kreative kurser i 2024 suppleres med noget helt nyt? Så er her syv gode ideer til at udvikle kurserne.

28. november 2023

Af Dorthe Lykke Olesen, udviklingskonsulent i LOF's landsorganisation

Foredrag med Anne Kirketerp om craft-psykologi
Brug vores LOF Aftale og book Anne Kirketerp til et foredrag. Hun er blandt andet håndarbejdslærer og psykolog. Hun er ophavskvinde til området craft-psykologi og forfatter til bøgerne: "Craft-psykologi sundhedsfremmende effekter ved håndarbejde og håndværk” og redaktør og forfatter til antologien "Sundhed og trivsel gennem craft aktiviteter”.

Foredraget stiller skarpt på, hvorfor det er sundt at lave craft, og hvordan man mere bevidst kan vælge og arbejde med craft, så det bevirker mental sundhed som positive emotioner, flow, ro og trivsel. 

Go Crazy Akvarel
Japansk-inspireret akvarelmaling med inspiration og viden om ny teknikker. Her lærer man blandt andet, hvordan man får farverne til at bevæge sig på papiret, så der dannes smukke billeder. Motiverne kan være blomster, mennesker, dyr eller abstrakte figurer, hvor akvarelfarve og japansk tusch blandes sammen.

Grisaille-maleri
Den ideelle indføring i klassisk oliemaleri. Oliefarver giver nogle enestående muligheder, men det kan være en overvældende opgave at lære teknikkerne. I 1800-tallet brugte man grisaille-malerierne som en introduktion til oliemaleriet. Her males der udelukkende i gråtoner med fokus på kontrasten mellem lys og mørke, som er det vigtigste at kunne mestre for at få et billede til at virke livagtigt.

Pojagi/bojagi-inspireret patchwork
Lær at sy smukt patchwork på en ny og spændende måde. Det er en koreansk syteknik, som traditionelt syes i hånden og af stofrester. Teknikken kendetegnes ved, at sømmene er skjult på både for- og bagside.

Lightroom – en populær fotoværktøjskasse
Med Adobe Lightroom Classic kan du dykke ned i et af verdens mest populære værktøjer til at organisere og forbedre fotografier. Lightroom er mindre omfattende end Photoshop, så det er nemmere at lære at bruge. Her kan du redigere og dele billeder fra dit digitalkamera eller mobiltelefon, så du nemt kan finde netop de billeder, du leder efter.

Kom i gang med kunstfotografi
Udforsk og udfordr fotografiets rammer. Lær at eksperimentere med forskellige fotografiske tilgange, arbejdsmetoder og genrer som fx iscenesat-, konceptuelt-, portræt/selvportræt og dokumentarfotografi

Tufting – skab dig eget tæppe
Lær at skabe et unikt mesterværk på en nem måde. Tufting er en ny og sjov måde at lave unikke tæpper til dit eget hjem. Tæpperne kan være store og små og med få eller mange farver.

Midler fra Lokalforeningspuljen udvikler aftenskolen

  • 18. april 2024 - Iderigdommen i den første ansøgningsrunde i 2024 til Lokalforeningspuljen blomstrer. Nu har ni projekter fået midler.

Så er vi klar med nyhedsbreve 2.0

  • 15. april 2024 - Magien sker stadig via lof.dk/umbraco som nu. Så når du skal lave nyhedsbreve og sende dem ud, skal du egentligt blot gøre, som du ”plejer”....

Årsmøde sætter fokus på folkeoplysningens rolle i et samfund med vilde problemer

  • 10. april 2024 - Vi lever i et samfund med skiftende kriser, hvad betyder det for folkeoplysningen? Det sætter vi fokus på fra forskellige vinkler, når vi mø...