FVU-digital: De tager skeen i den anden hånd

FVU-digital: De tager skeen i den anden hånd

21. august 2024

Vores samfund er i den grad digitalt, men op imod 18 procent af danskerne bøvler med at finde hoved og hale i den digitale jungle - det er et stort problem.

En opgørelse fra Digitaliseringsstyrelsen fra første kvartal 2024 viser, at 5.232.180 millioner borgere er tilmeldt Digital Post, mens 287.302 er fritaget. 

Fra i år er FVU-digital blevet et tilbud til alle. I flere af aftenskolerne i LOF er det hurtigt blevet et populært tilbud, selvom det ikke er helt problemfrit.

Det sætter Uddannelsesforbundet fokus på i en artikel i Uddannelsesbladet, hvor Susanne Henriksen, skoleleder i LOF Øresund og Lone Husted, skoleleder i LOF Midtjylland giver deres perspektiver på FVU-digital.

”Vi ser FVU-digital som et godt og vigtigt tilbud, der kan være med til at afværge, at ellers velfungerende borgere føler sig marginaliseret i et samfund, der gennemgår en rivende udvikling på det digitale område”, siger Susanne Henriksen. Alene efter sommerferien er der nu fem hold i LOF Øresund.

Lone Husted fremhæver derfor også det folkeoplysende element i tilbuddet. For her har mennesker, der ellers er blevet fritaget for digital post, nu valgt at "tage skeen i den anden hånd".

- Dét er en flot fortælling om voksenlæring, folkeoplysning og ansvar for sit eget liv og et eksempel på, hvad folkeoplysningen også kan løfte af andre opgaver, siger hun i artiklen.

Du kan læse hele artiklen hos Uddannelsesforbundet.

Nye LOF Aftaler sætter fokus på demens

  • 12. september 2024 - Med afsæt i DR's temasatsning om demens kan du nu sætte fokus på emnet med to nye foredrag.

LOF’s maggi-terning er på plads

  • 29. august 2024 - Hvad er det, der gør LOF til lige netop LOF? Det har en tekstforfatter arbejdet med siden april, og resultatet er en kernefortælling, der sa...

Lidt ekstra krydderi til dit nyhedsbrev

  • 15. august 2024 - Du har sikkert set dem på sociale medier eller i e-mails, hvor de bruges til at gøre kommunikationen mere levende og sjov. En GIF er en enke...