Introdag med faglighed og fællesskab

Introdag med faglighed og fællesskab

9. oktober 2024

LOF’s organisation, brand og udviklingsarbejde samt folkeoplysningens mange facetter var på programmet til introkurset for nye og nyere skoleledere i LOF.

Et centralt punkt var folkeoplysningsloven, som er en helt afgørende ramme for arbejdet i LOF.

"Loven er også en rammelov, og vi blev mindet om, at disse rammer godt kan udfordres for at skabe endnu bedre muligheder for folkeoplysningen," siger Christian Federspiel, organisationskonsulent i LOF’s landsorganisation.

Dagen bød også på oplæg om vores fælles ståsted med et kig tilbage på historien, vores rolle nu og ikke mindst vores visuelle identitet. Det understregede vigtigheden af, at vi alle arbejder sammen om at styrke LOF’s brand.

"En del af programmet bød også på en spændende snak om partnerskaber. Vi ved, hvor givende det kan være at indgå i gode samarbejder, men også hvor tidskrævende det kan være at bygge solide relationer. Det kræver tålmodighed, men belønningen er stor, når først partnerskaberne er etableret," siger Dorthe Lykke Olesen, udviklingskonsulent i LOF’s landsorganisation.

Selv med et tætpakket program var der også plads til gode snakke, diskussioner og netværk. Som Birgitte Rubæk, skoleleder i LOF Fyn og Langeland, siger:

"Introkurset for nye var en dejlig blanding af fagligt stof, gode input, skøn humor og kollegial sparring. Det blev et trygt og inkluderende selskab, hvor vi havde tid til at se hinanden i øjnene og mærke entusiasmen, der indimellem har lidt svære kår, når hverdagen banker på med diverse udfordringer."

"Når man træder ind i LOF’s fællesskab, er det vigtigt at få en grundig introduktion til vores værdier og måder at arbejde på. Introdagen var et godt første skridt for de nye skoleledere, og vi glæder os til at følge dem videre på deres rejse," siger Dorthe Lykke Olesen.

Du kan se præsentationer fra dagen

Få styr på julen i god tid

  • 10. oktober 2024 - Inden vi ser os om, er det tid til at ønske god jul.

”For folk flest”

  • 24. september 2024 - Med en fælles passion for folkeoplysning var repræsentanter for aftenskoler og studieforbund i Norden samlet til Nordisk Lederforum.

LOF Ledelsesdag 2024

  • 12. september 2024 - 2. november 2024 på Fjeldsted Skov på Fyn.