Webinar: Bæredygtig folkeoplysning på kun én time

Webinar: Bæredygtig folkeoplysning på kun én time

13. februar 2024

Bæredygtighed, grøn omstilling, klimakriser og Verdensmål. Vi taler om det, vi arbejder med det – men hvordan kan vi blive endnu bedre til at inddrage det i fx undervisningen, udvikling af kurser og markedsføring?

Kom med til gratis webinar 5. marts 2024 kl.17.00 – 18.00 med overskriften "Bliv klædt på til at gøre en forskel for den grønne omstilling og FN's Verdensmål på blot en time". Webinaret bliver udbudt i samarbejde mellem de fem oplysningsforbund i Danmark.

Grøn omstilling og bæredygtighed kommer ikke af sig selv. Det kræver handling - i det store og i det små. Hvad kan du gøre, der hvor du er i aftenskolen? Hvordan kan du være med til at gøre en forskel for dit lokalsamfund, for dine deltagere og for verden? Det bliver du både klogere på og får konkret inspiration til på dette webinar.

Du får:

Det store overblik
Hvad er bæredygtighed egentlig for en størrelse? Hvornår kan man kalde noget for bæredygtigt - og er det egentlig en god idé at gøre det? Hvordan kan vi bidrage til at løfte dagsordenen i undervisningen, i aftenskolen og i vores lokalsamfund? ja, måske sågar nationalt?

v/ Tanja Gotthardsen, rådgiver, foredragsholder og aktivist, Continual.dk

Hands-on handlinger
Bliv inspireret af en lille håndfuld meget konkrete og praktiske eksempler fra forskellige steder i landet på, hvordan andre aftenskoler og undervisere griber bæredygtighed i undervisningen og aktiviteterne an.

1) AOF i Svendborg v. afdelingsleder Susanne Busse

Har i samarbejde med den kommunale Vand & Affald inviteret borgerne til tre krea-workshops. Vand & Affald stod for genbrugsmaterialerne, og AOF stod for to undervisere, der stod klar til at inspirere, hjælpe og give gode ideer til deltagerne.

Susanne fortæller om AOF's krea-workshops i samarbejde med kommunens afdeling for Vand og affald.

2) Hjørring Kommune v. Lotte Vang, chef for Grøn Omstilling

Som et led i kommunens indsats ”Den store klimarejse”, er der dannet et partnerskab med virksomheder, organisationer og foreninger. LOF's lokale aftenskole er med i dette partnerskab. Bliv klogere på, hvordan en kommune ser på samarbejdet.

3) Undervisning med bæredygtighed - hvordan bruger jeg bæredygtighed, når jeg underviser. Oplægsholder er på vej.

Webinaret optages og kan efterfølgende ses og deles med andre.

Hvem kan deltage?
Det kan alle, som har en tilknytning til et af de 5 oplysningsforbund: AOF, LOF, FOF, Fora og DOF og deres lokale foreninger og skoler. Dvs. webinaret er for undervisere, ledere, bestyrelsesmedlemmer, frivillige og ansatte.

Webinaret er en del af den fælles indsats i 2024 mellem de fem forbund under overskriften "Undervisning med bæredygtighed".

Senere i år følger 5-6 regionale udviklingsmøder for undervisere samt en række faglige og pædagogisk/didaktiske webinarer om, hvordan bæredygtighed kan inddrages i undervisningen.

Derudover udvikles et handlekatalog, som I kan bruge, når I vil arbejde med verdensmål, grøn omstilling og bæredygtighed i jeres aktiviteter, på kontoret eller i bestyrelsen.

Læs mere og tilmeld dig her på LOFnet.

Midler fra Lokalforeningspuljen udvikler aftenskolen

  • 18. april 2024 - Iderigdommen i den første ansøgningsrunde i 2024 til Lokalforeningspuljen blomstrer. Nu har ni projekter fået midler.

Så er vi klar med nyhedsbreve 2.0

  • 15. april 2024 - Magien sker stadig via lof.dk/umbraco som nu. Så når du skal lave nyhedsbreve og sende dem ud, skal du egentligt blot gøre, som du ”plejer”....

Årsmøde sætter fokus på folkeoplysningens rolle i et samfund med vilde problemer

  • 10. april 2024 - Vi lever i et samfund med skiftende kriser, hvad betyder det for folkeoplysningen? Det sætter vi fokus på fra forskellige vinkler, når vi mø...