11.1 APV

11.1 APV

En APV er virksomhedens redskab til at sætte sit arbejde med arbejdsmiljøet i system. APV'en skal blandt andet bruges til at finde eventuelle arbejdsmiljøproblemer og finde løsninger på dem. En APV er en løbende proces.

Alle virksomheder med ansatte skal lave en skriftlig APV uanset antallet at løntimer. APV med handlingsplan udarbejdes af ledelsen i samarbejde med de ansatte (hvor der er en arbejdsmiljørepræsentant indgår denne i arbejdet sammen med ledelsen. Skolelederen og i sidste ende bestyrelsen er ansvarlig for, at APV'en udarbejdes og revideres. Som minimum skal APV revideres, når der sker ændringer i arbejdsmiljøet dog mindst hver 3. år.

Underviserne har ofte har deres arbejdsplads ude på de enkelte folkeskoler i kommunen. Det er muligt at gennemføre APV i samarbejde med kommunen. Det kan man få mere at vide om ved at kontakte kommunen eller Arbejdstilsynet.

Virksomheden kan selv vælge den metode, som APV'en skal gennemføres efter. LOF har udarbejdet et spørgeskema til alle ansatte og en handlingsplan, som den enkelte aftenskole kan anvende.

På arbejdspladser med mere end 9 ansatte skal der også vælges en arbejdsmiljørepræsentant, såfremt der er ansat mindst 10 ansatte (samme 10 ansatte)  på 3 på hinanden følgende måneder. Når skolerne ikke op på at have  de samme 10 ansatte i mere end 3 måneder, er skolen ikke omfattet af krav om oprettelse af arbejdsmiljøorganisation (AMO). Har skolen mellem 1 - 9 ansatte skal ledelse og medarbejdere årligt fastlægge indholdet i samarbejdet omkring arbejdsmiljøet. Der skal således udarbejdes retningslinjer for hvad, der skal ske det kommende år i relation til arbejdsmiljøet.

Når I skal finde en arbejdsmiljørepræsentant, så vælg enten en kontormedarbejder eller skolelederen selv. Dette gøres, da alle undervisere er ansat på tidsbegrænsede kontrakter. 

For skoler med over 9 ansatte skal der være en arbejdsmiljøorganisation (AMO), hvilket i praksis betyder, at medarbejderne skal vælge en arbejdsmiljørepræsentant, der sammen med ledelse kan indgå i en arbejdsmiljøorganisation. Der er krav om at arbejdsmiljørepræsentanten skal have en arbejdsmiljøuddannelse på mindst 3 dages varighed senest 3 måneder efter, at han/hun er blevet valgt samt tilbud om efteruddannelse de følgende år. En person med ledelsesbeføjelser kan ikke vælges til arbejdsmiljørepræsentant.

Dokumenter