Folkeoplysning på Folkemødet

Folkeoplysning på Folkemødet

20. juni 2024

Madspild, unges arbejds- og fritidsliv og Grundtvig. Tre spændende, aktuelle og meget forskellige emner, som LOF var primus motor på til Folkemødet i år.

"Jeg synes, vi ramte tre aktuelle dagsordener, hvor vi med gode samarbejdspartnere satte et aftryk på Folkemødet. Forskelligheden i emnerne viser også, hvor stor en rolle folkeoplysning i regi af aftenskolerne kan spille i 2024," siger Dorthe Lykke Olesen, der er udviklingskonsulent i LOF’s landsorganisation.

Helle Jacobsen er skoleleder i LOF Slagelse-Korsør-Skælskør. Hun var med til Folkemødet for første gang.

"Jeg er meget positivt overrasket over, hvor både spændende og relevant det var for mig som skoleleder at være med. Jeg har fået inspiration til og mod på at lave debatter, jeg har fået et indblik i, hvad der optager folk, og styrket mit netværk. Jeg synes i høj grad, det giver mening for skoleledere i LOF at være med til Folkemødet," siger hun.

Et magisk punktum
Lørdagen bød på "Tingenes nuancer" i et samarbejde med Grundtvigsk Forum på skibet "Lilla Dan", som Dansk Folkeoplysnings Samråd havde som rammen om Folkemødet. Her var der inviteret til sang og samtale med udgangspunkt i Grundtvigs salmer.

"Med Georg Stage i ryggen og blå himmel fra oven blev det en magisk oplevelse. Det viste sig hurtigt, at Grundtvigs tekster stadig er aktuelle. Normalt synges de i kirken til livets store begivenheder som dåb, bryllupper, begravelser og jul, så det var nemt at synge med. Men her i en helt anden ramme opstod samtalen om de store spørgsmål i livet på en helt anden facon, hvor mange blev rørt til tårer," siger Helle Jacobsen.

Du kan læse mere om "Tingenes nuancer", der kan inspirere til lignende arrangementer. Kontakt gerne Dorthe Lykke Olesen, hvis du i din afdeling har interesse for at afvikle "Tingenes nuancer".

Der kan være lys, hvor der ikke er håb

  • 27. juni 2024 - DR er klar med en ny temasatsning i efteråret, som kan være relevant for din afdeling.

Lidt ekstra krydderi til dit nyhedsbrev

  • 15. august 2024 - Du har sikkert set dem på sociale medier eller i e-mails, hvor de bruges til at gøre kommunikationen mere levende og sjov. En GIF er en enke...

Kom med til Nordisk Lederforum

  • 27. juni 2024 - 19. september 2024 på Vartov i København.