LOFnet
Vesterbrogade 35, 2. tv
LOF på FacebookAlle foreninger har mulighed for at lave anderledes aktiviteter end almindelig undervisning og/eller foredrag for en del af tilskuddet. Hensigten med de fleksible tilrettelæggelsesformer er, at give foreningerne mulighed for at eksperimentere med tilrettelæggelsen og finde nye og spændende måder at tilbyde læringsaktiviteter på. Der er mange muligheder, for eksempel:
Man må maksimum bruge 36 % af det samlede tilskud på fleksible tilrettelæggelsesformer. Det svarer til 40 % af tilskuddet, når man har fratrukket 10 % til debatskabende aktiviteter. Når man bruger tilskud på fleksible tilrettelæggelsesformer, må man bruge tilskuddet til andre udgiftstyper end lærer/lederløn, og når I aflønner, skal I ikke følge lønbekendtgørelsen.
Betingelserne for fleksible tilrettelæggelsesformer er:
Tilskud til fleksible tilrettelæggelsesformer må bruges på:
Alle andre udgiftstyper skal dækkes af aftenskolen. I praksis vil det sige, at
alle andre udgiftstyper dækkes via deltagerbetalingen. Aftenskolen bestemmer selv udgifterne pr. hold ogpr. deltager. Lov og bekendtgørelse indeholder ikke loft over, hvor store beløb inden for det kommunale tilskud, som aftenskolen kan anvende pr. time, men kommunen kan i sin tilskudsmodel fastlægge regler herom. Overordnet gælder, at det samlede tilskud ikke må overstige 1/3 af aftenskolens samlede udgifter nævnt ovenfor.
I forhold til afregning af de fleksible tilrettelæggelsesformer, samt hvordan de indgår i efterfølgende års tilskud skal fremgå af kommunens tilskudsmodel. Kommunernes landsforening (KL) har sammen med Oplysningsforbundenes Fællesråd (OF) udarbejdet en række anbefalinger til kommunerne om afregning af de fleksible tilrettelæggelsesformer: