Skoleledertræf 2022

Samarbejde på tværs gør LOF stærkere, det var udgangspunktet for Skoleledertræf på Hotel Absalon i København.

Her blev der informeret, diskuteret og debatteret emner som madkultur, bæredygtighed, markedsføring, strategi, og LOF-Skolen bidrog med et spændende kig ind i kommunale samarbejder.

"Vi vil så gerne have endnu flere med. Jo flere, jo bedre og jo stærkere brand", sådan lød budskabet fra skoleleder i LOF Kongeaa, Troels Lorentzen, da han på vegne af projektgruppen "Bag om smagen" fortalte om projektets succes.

Bag om smagen er udviklet af LOF Kursuscenter Øst, LOF Syd, LOF Kongeaa, LOF Nord og LOF Midtjylland. Her er der fokus på den gode smag og de unikke lokale madoplevelser med rundvisninger, smagninger, master classes, food talks og sanketure i naturen.

Læs mere i præsentationen eller på bagomsmagen.dk

Mad kan mere end at smage godt

Maden var også i fokus, da Madkulturens direktør Judith Kyst kom på besøg for at fortælle om organisationens arbejde med at skabe og styrke den danske madkultur. Hun præsenterede blandt andet den nyeste undersøgelse om danskernes madvaner, og der var mange potentialer til kurser, projekter og ikke mindst samarbejder.

"Mange mennesker er både klimabekymrede og klimabevidste, men der er et behov for oplysning om, hvordan man omsætter det til praksis i madlavning. Vi ser også, at det at lave mad sammen kan skabe fællesskaber og modvirke ensomhed", sagde hun.

Læs mere i præsentationen

Ind i maskinrummet

Skoleledertræffet bød også på diskussioner om organisationens udvikling i forhold til markedsføring og strategi.

Landsorganisationen arbejder med sparring fra LOF Øresund, LOF Sorø og LOF Midtjylland med en fornyelse af LOF's visuelle identitet og med at kunne målrette og udvikle nyhedsbrevene fra afdelingerne. Processen med en ny strategi for LOF er også igang, og her blev der diskuteret retning, indhold og prioriteringer efter oplæg fra sekretariatschef Per Paludan Hansen.

Præsentation af visuel identitet og nyhedsbreve

Bæredygtighed i aftenskolen

Tiden kalder på oplysning om den grønne omstilling i samfundet. Udviklingskonsulent Dorthe Lykke Olesen præsenterede LOF Nords partnerskabsaftale med Hjørring Kommune og med det afsæt blev der med forskellige greb i procesværktøjskassen diskuteret, hvordan de enkelte afdelinger kunne arbejde mere med bæredygtighed. Husk, der er inspiration på lof.dk/baeredygtighed

Kommunale samarbejder med masser af folkeoplysning

Fællesskab og bevægelse tæt på hjemmet er opskriften på succesen bag konceptet Nærgymnastik, som LOF-Skolen i samarbejde med Københavns Kommune har arbejdet med i snart mange år. Kommunen har set fidusen i at sikre, at de ældste borgere får et tilbud, der både træner den fysiske og mentale sundhed.

"Det her handler meget lidt om mavebøjninger men meget mere om fællesskab. Holdene er små og tæt på den enkeltes hjem, det betyder, at deltagerne lærer hinanden at kende. Udover at styrke kroppen og dermed evnen til at klare sig selv længere, så får de også et netværk og hjælper hinanden med helt konkrete ting som, hvad man gør, hvis det lokale apotek lukker", sagde Karin, der er underviser i LOF-Skolen.