LOF Ledelsesdag 2022

"Vi er i en rigtig spændende tid post corona og med en energikrise. Det skal vi ikke løse, men vi skal kunne agere i det", sådan lød det fra LOF's næstformand Lars Møller, da han bød velkommen til LOF Ledelsesdag 2022 på Fjelsted Skov Hotel og konferencecenter. 

LOF Ledelsesdag 2022 bød på inspiration udefra og indefra for skoleledere og formænd i LOF Aftenskolerne med masser af debat og spørgelyst.

Styrk samspillet
Julie Stockmarr fra Center for Frivilligt Socialt Arbejde satte fokus på samspillet mellem bestyrelsen og den daglige ledelse ud fra tesen, at alle organisationer vil vokse og trives, hvis bestyrelsen og den daglige ledelse arbejder ud fra klare rammer. Hun havde også tips og tricks med til rekruttering, motivation og fastholdelse af frivillige. 

"Vi ved, at det skal være sjovt, rart, vedkommende, meningsfuldt og ske sammen med andre, hvis man skal være frivillig. Det gælder også i bestyrelsesarbejdet. Det kan rammerne være med til at underbygge", sagde hun.

Læs mere om bogen "At lede en sag"

Se Julie Stockmarrs præsentation

Et mere robust LOF
Inspirationen indefra kom blandt andet fra sekretariatsleder i LOF's landsorganisation Per Paludan Hansen, der gav en status på afdelingerne efter sæsonstarten og arbejdet med afdelingsfællesskaberne.

"En undersøgelse viser, at aftenskolerne som brand er velkendt, respekteret og opleves som vigtige for samfundet. Vi skal derfor ranke ryggen og bruge det til at gå ud og møde verden med det, vi kan levere. Når vi kigger på antallet af undervisningstimer, går det faktisk også godt. Nu skal vi vise, at vi kan forvalte at være i et samfund, der skifter fra krise til krise", sagde han og fortsatte:

"Her skal vi bygge videre på de regionale strukturer i afdelingsfællesskaberne. Jeg er stærkt begejstret over de samtaler, jeg har oplevet i hele landet. Jeg tror på, at vi her får endnu bedre mulighed for at skabe gode tilbud, udvikle nye og sikre en mere enkelt løsning af fx administration".

Se Per Paludan Hansens præsentation

Trends og tendenser
Bæredygtighed, mental sundhed, partnerskaber og det nære. Udviklingskonsulent i LOF Dorthe Lykke Olesen var også på banen med en tour de force i tendenser for kurser og aktiviteter i aftenskolerne.

"Vi skal huske, at vi skaber merværdi. Vi understøtter det, der sker i vores lokalområder, som kitter os sammen som mennesker. Hvis vi udvikler de mere komplekse tilbud til nye målgrupper sammen - og udbyder dem sammen - så kan vi endnu mere", sagde hun. 

Se Dorthe Lykke Olesens præsentation