Nyt tillæg til fastansatte medarbejdere

Nyt tillæg til fastansatte medarbejdere

Afskaffelsen af Store Bededag betyder nyt tillæg til fastansatte medarbejdere.

4. januar 2024

I forbindelse med afskaffelsen af Store Bededag er fastansatte medarbejderes arbejdstid forøget. Det gælder både deltids- og fuldtidsansatte medarbejdere, der har løn under ferie. Derfor skal medarbejdere med betalt ferie kompenseres for den ekstra arbejdsdag. 

Bededagstillægget svarer til en almindelig arbejdsdag og er fastlagt til 0,45% af medarbejderes årsløn. 

Man ’optjener’ bededagstillægget pr. måned. Hvis man benytter lønsystemet Intect, vil bededagstillægget været synligt nederst på lønsedlen. 

Bededagstillægget kan udbetales på to forskellige måder: 

  • Enten to gange om året sammen med lønnen for maj og august måned  
  • Løbende hver måned 

Hvis man benytter Intect, er tillægget automatisk sat op til, at beløbet bliver udbetalt to gange om året. 

Grundlaget, der udregnes tillæg for, er den fastberegnelige løn (ligesom i ferieloven). Det vil sige, at der er den løn, som en medarbejder opretholder under sin betalte ferie.  

Det er ikke et krav, at bededagstillægget fremgår af lønsedlen, men medarbejdere har krav på at vide, hvordan og hvornår de udbetales. 

Timelønnede medarbejdere er ikke omfattet af ovenstående. Ligesom der ikke skal betales helligdagstillæg til medarbejdere, der er på arbejde på "den gamle" Store Bededag. Ændringen er ikke at betragte som væsentlig, og derfor skal der ikke udarbejdes nye kontrakter til medarbejderne. Dog er det altid en god idé at se på, om kontrakterne er up-to-date, og eventuelt få det skrevet ind i fremtidige kontrakter. 

Hvis en fastansat medarbejder opsiger deres stilling, vil tillægget skulle betales forholdsmæssigt. 

Du kan læse mere om bededagstillægget her: Bededagstillæg – Intect Danmark 

Midler fra Lokalforeningspuljen udvikler aftenskolen

  • 18. april 2024 - Iderigdommen i den første ansøgningsrunde i 2024 til Lokalforeningspuljen blomstrer. Nu har ni projekter fået midler.

Så er vi klar med nyhedsbreve 2.0

  • 15. april 2024 - Magien sker stadig via lof.dk/umbraco som nu. Så når du skal lave nyhedsbreve og sende dem ud, skal du egentligt blot gøre, som du ”plejer”....

Årsmøde sætter fokus på folkeoplysningens rolle i et samfund med vilde problemer

  • 10. april 2024 - Vi lever i et samfund med skiftende kriser, hvad betyder det for folkeoplysningen? Det sætter vi fokus på fra forskellige vinkler, når vi mø...